מפרט טכני של מצלמה אולימפוס MJU5000/STYLUS 5000
מאמצים רבים הושקעו בעדכון מפרטי המוצרים באתר, אך עם זאת, ייתכנו מעת לעת שגיאות. אין להסתמך על מפרט זה בעת הזמנת המוצר ויש לבדוק את מפרט המוצר המדויק באתר החנות בו מבוצעת ההזמנה.
לקריאה נוספת אנחנו ב-zap משקיעים מאמצים ניכרים על מנת לאתר מידע ולהזינו במפרטי המוצרים בצורה המדוייקת והעדכנית ביותר.
עם זאת, מאחר ואיננו מוכרים את המוצרים, לצערנו, אין באפשרותנו להבטיח כי המידע המופיע באתר יהיה מדויק ב-100%.
על מנת להבטיח קנייה חכמה, חלה חובה על הגולש לקרוא את המידע המופיע באתר בו הוא מעוניין לרכוש את המוצר, ולוודא כי הוא אכן תואם את הדרישות.
מצאתם שגיאה במפרט? דווחו לנו כללי
מאפיינים כלליים
סוג מצלמה
בעזרת מיון סוג המצלמה ניתן להפריד בין המצלמות מהסוגים השונים: מצלמת רפלקס, או DSLR - מצלמות לאנשי מקצוע ולחובבי צילום רציניים, בעלות חיישן גדול ומערכת אופטית מתקדמת. מצלמות אלה גדולות ויקרות יחסית. מצלמות קומפקטיות - מיועדות לשימוש אישי ומשפחתי. מצלמות קטנות (אם כי לעיתים בעלות עדשת זום נכבדה) ולא יקרות, המתאפיינות בזמן תגובה אטי ביחס למצלמות רפלקס. כיוון שהחיישן קטן יותר והאופטיקה זולה, גם איכות התמונה פחות גבוהה. מצלמות ללא מראה - שילוב של השתיים. מצלמות בעלות חיישן גדול ועדשות מתחלפות, אך בשל השמטה של מנגנון המראה הן קטנות וקלות משמעותית ממצלמות רפלקס. מערכת המיקוד במצלמות אלה אטית יותר ממצלמות DSLR אך הולכת ומשתפרת בהתמדה בדגמים החדשים.
קומפקטית
רזולוציה
מספר הפיקסלים באינטש רבוע (DPI). ככל שמספר זה גבוה יותר, כך מתקבלת איכות תמונה גבוהה יותר, שכן כל נקודה מכילה יותר מידע. רזולוציה נמדדת ביחידות מגה פיקסל (MP).
12.7 מגה פיקסל
סוג עינית
עיניות במצלמות מתחלקות לשני סוגים עיקריים - אופטיות ואלקטרוניות. עיניות אופטיות בנויות מזוג עדשות המדמות את התמונה הנוצרת, ואין צורך להפעיל את המצלמה עצמה כדי להתבונן דרכן. עיניות אלקטרוניות הן למעשה מעין מסך זעיר הניזון ממידע המתקבל מאותו חיישן המפיק את התמונה המצולמת.
ללא
חיבורים
Video Out - USB 2.0
מאפיינים אופטיים
זום אופטי
הזום האופטי מציין עד כמה יכולה עדשת המצלמה לקרב את התמונה. לדוגמה, מצלמה עם זום אופטי של 3X יכולה להגדיל את התמונה לעד פי 3. הזום האופטי מגדיל את התמונה בלי לפגוע ברזולוציה או בחדות התמונה (כל עוד האופטיקה של העדשה עצמה איכותית מספיק), בעוד הזום הדיגיטלי מבצע את ההגדלה באופן דיגיטלי על חשבון הרזולוציה וחדות התמונה. חשוב לדעת שבמצלמות עם זום אופטי גדול מאוד, הקצה המרוחק של הזום עלול הפיק תמונות באיכות ירודה.
3
טווח זום
35 מ"מ הינו פורמט הצילום השכיח ביותר ומדבר בעצם על גודל המוקצה לתמונה על פילם. המונח עדשות זום 35 מ"מ מתייחס ליחס בין העדשות במצלמה, ומדבר למעשה על היכולת להתמקד ולהתרחק מהעצם וההשפעה שיש לכך על רמת הפירוט של התמונה הנוצרת.
36-180 מ"מ
בקרת חשיפה
טווח ISO
מונח זה מתייחס לרגישות חיישן התמונה. ה-ISO של מצלמה משפיע על איכות התמונה הנוצרת בצילומים בתנאי אור נמוך, או צילום בעת תנועה. תאורטית, ככל שהמצלמה מסוגלת להגיע ל- ISO גבוה יותר, כך התמונות במצבים אלו תצאנה איכותיות יותר, אך יש לזכור שאיכות התוצאות ברמת ISO גבוהה מושפעת רבות מאיכות החיישן עצמו.
אוטומטי, 100, 200, 400, 64, 1600, 800
טווח מהירויות התריס
מהירות התריס קובעת את משך החשיפה. בתאורה חזקה נדרשת מהירות תריס גבוהה, ובתאורה חלשה נדרשת מהירות תריס נמוכה ככל האפשר כדי לאפשר לחיישן לקלוט אור.
1/2000-4 שניות
טווח פתיחת הצמצם
הצמצם הוא החריר דרכו נכנס האור אל החיישן ברגע החשיפה. ככל שטווח פתיחת הצמצם המרבית גדול יותר, לחיישן ייכנס או רב יותר ויאפשר לכידת תמונות טובות בתאורה חלשה. בנוסף, צמצם רחב מסייע לקבלת עומק שדה רדוד איכותי, המכונה "בוקה" (אפשר שבו האובייקט המרכזי ממוקד וחד והרקע מאחוריו מטושטש).
3.5-5.6 /F
מאפייני חיישן
חיישן תמונה
חיישן התמונה במצלמה הוא רכיב הקולט את האור והופך אותו לאלקטרונים, ובכך מאפשר יצירת תמונה בזיכרון המצלמה הדיגיטלית. המצלמות הדיגיטליות משתמשות לרוב בשני סוגים עיקריים של חיישנים הבנויים בטכנולוגיה דומה בבסיסה: CCD ו-CMOS הנבדלים במידע שנשלח מהם אל המצלמה לאחר קליטת האור. ב-CMOS פעולת עיבוד התמונה תוך התחשבות בהפחתת "רעש" מתבצעת בחיישן עצמו, מה שמביא להפחתת המקום שנותר עבור קולטני האור. ב-CCD פעולות עיבוד התמונה מבוצעות ע"י רכיב נפרד לאחר שהמידע הועבר כפי שהוא ממשטח קליטת האור בחיישן.
CCD
אחסון
מסך
מבנה המסך
מסך מפרקי: המסך נשלף החוצה מגוף המצלמה על שני צירים. מעניק גמישות מירבית וניתן לסובב אותו בזויות שונות ואף לסובב אותו לכיוון המצלם (מתאים לצילומי Vlogging). מסך מתכוונן: המסך נשלף מעט החוצה ונע על ציר אחד, בדרך כלל למטה ולמעלה. מאפשר צפייה נוחה יותר בתנאים מסוימים אך ללא הגמישות המקסימלית של מסך מפרקי.
קבוע
גודל מסך
מסך מפרקי: המסך נשלף החוצה מגוף המצלמה על שני צירים. מעניק גמישות מירבית וניתן לסובב אותו בזויות שונות ואף לסובב אותו לכיוון המצלמם (מתאים לצילומי Vlogging). מסך מתכוונן: המסך נשלף מעט החוצה ונע על ציר אחד, בדרך כלל למטה ולמעלה. מאפשר צפייה נוחה יותר בתנאים מסוימים אך ללא הגמישות המקסימלית של מסך מפרקי.
2.7 אינטש
רזולציית מסך
230,000 פיקסל
סוללה
השוואת מפרטים של מוצרים דומים
מותג
טווח מחירים
תאריך כניסה לזאפ
סוג מצלמה
תאריך כניסה לזאפ
רזולוציה
מייצב תמונה
סוג פוקוס
Olympus
500 - 1000 ₪
עד 2019
קומפקטית
5/2009
12.7 מגה פיקסל
לא זמין
לא זמין
Kodak
500 - 1000 ₪
2019
קומפקטית
9/2019
16 מגה פיקסל
ללא
אוטומטי בלבד
Olympus
2000 - 3000 ₪
2019
תת ימית/נגד מים
8/2019
12 מגה פיקסל
בחיישן ,כולל
אוטומטי + ידני
Sony
1000 - 1500 ₪
עד 2019
קומפקטית
2/2008
7.2 מגה פיקסל
בעדשה
אוטומטי בלבד
Panasonic
מעל 3000 ₪
עד 2019
קומפקטית במיוחד
6/2012
16.1 מגה פיקסל
כולל
אוטומטי בלבד
Leica
מעל 3000 ₪
עד 2019
קומפקטית
3/2015
13 מגה פיקסל
בעדשה ,כולל
אוטומטי + ידני
Panasonic
2000 - 3000 ₪
עד 2019
קומפקטית
3/2010
12.1 מגה פיקסל
לא זמין
אוטומטי בלבד
מוצרים נוספים שעשויים לעניין אותך
יש להוסיף מוצר אחד נוסף לפחות
ניתן להוסיף עד 4 מוצרים להשוואה
השוואה בין דגמים