Black Friday 2020
חוגגים את Black Friday ב-zap השוואת מחירים
בלאק פריידיי יחל השנה ב-22 בנובמבר ב-zap השוואת מחירים, עם חגיגה של אלפי מבצעים אטרקטיביים
בין אם מחליטים לרכוש באתר גלובלי או אתר מקומי, או בכלל לגשת לקניון הקרוב ולבדוק את המבצעים – אין עוררין על כך שמסורת בלאק פריידי הגיעה לישראל במלוא העוצמה, ומשנה לשנה כמות ואיכות המבצעים רק עולה ועולה.
zap השוואת מחירים הצטרפה לחגיגות Black Friday כבר לפני שנתיים, וגם השנה (2020) יתקיימו ימי מכירות מיוחדים שבהן ישתתפו מאות חנויות. זירת המבצעים המיוחדת של בלאק פריידי תציג אלפי מבצעים אטרקטיביים ממגוון קטגוריות.
איך הכל התחיל?
"יום שישי השחור" הוא אחד הימים החשובים לקהל הצרכנים העולמי, וגם אצלנו כאן בישראל. אז מה אנחנו יודעים על אותו יום קדוש למכורי הקניות?
"יום שישי השחור", או כפי שיש לכנות אותו בשפת המקור – Black Friday, מהווה את יריית הפתיחה למירוץ הקניות וההתחמשות במתנות לקראת חג המולד, ובדרך כלל הוא חל ביום שישי בסוף חודש נובמבר. הצבע השחור נגזר מהצבע שבו היו מסמנים את כמות המכירות החיובית בענפי החשבונאות, לעומת צבע אדום המייצג מספרים שליליים (כך לפי ויקיפדיה). את המסורת של בלאק פריידי, שהחלה לפני עשרות שנים, פיתחו בארה"ב, שם עם השנים פסטיבל הקניות לקראת חג המולד גדל משנה לשנה. בשנים האחרונות הוא הפך ליום הקניות החשוב ביותר בעולם, כשהוא משאיר אבק ל"סייבר מאנדי" ול"יום הרווקים הסיני". מעמדו של "יום שישי השחור" נשאר איתן וחזק, זאת על אף מספר ימי מכירות נוספים שנוצרו עם הזמן.
"יום שישי השחור" כאמור הומצא לפני עשרות שנים, אך מטרתו העיקרית היתה רכישת מתנות, קישוטים ואביזרים לחג המולד ולעצי האשוח. עם השנים טירוף הקניות עבר גם לאגפים אחרים כמו אופנה, אלקטרוניקה, חשמל ואף רכבים! בשנים האחרונות אנו עדים לטירוף של ממש בחנויות הכלבו בעולם ובעיקר בארה"ב, שם התמונות מראות התנפלות של ממש על הסחורות נוכח מחירים מוזלים ואטרקטיביים ביותר.
איפה הבלאק פריידי פוגש את הישראלים?
הישראלים, שלא מפספסים הזדמנויות לקנות בזול, הסתפקו עד לפני כמה שנים באתרי קניות אמריקאיים, שבהם ביצעו רכישות אך שילמו הון על הובלת ושליחת המוצרים לארץ. לאחר מכן הגיעו אתרים ששילבו בין המבצעים לבין חברות שילוח ובכך הציגו מחיר אחד הכולל משלוח עד הבית.
השינוי בתפיסה קרה רק בשנים האחרונות – רשתות מקומיות ובתי עסק החליטו "לייבא" את טירוף הקניות מחו"ל, והחלו לשווק מבצעי "יום שישי השחור" בגרסה מקומית וכשרה. למשל, חברות הסלולר מציעות כבר מספר שנים מחירים מיוחדים ליום שישי ספציפי בחודש נובמבר, ובו הן מורידות מחירים ומחלקות מתנות על כל רכישה. רשתות שיווק אחרות מפתות את הצרכנים בעזרת הנחות על המחיר הרגיל, לעיתים עד 70% הנחה.
עם חדירתם של אתרי מסחר בינלאומיים לתודעת הצרכנים הישראליים, השתתפותם של הישראלים בשגעת הקניות רק מתעצמת, והם יכולים ליהנות מהמבצעים המוצעים במדינות האיחוד האירופאי, המזרח הרחוק וכמובן ארה"ב. עם זאת, חשוב לדעת שחלק מהמוצרים הנמכרים באתרי המסחר בעולמיים עלולים להיות יקרים יותר מהמבצעים שיהיו בארץ ב"יום שישי השחור", שכן החנויות והרשתות עדות למתרחש באתרים הגלובליים ומציעות הנחות גדולות יותר. בנוסף ישנו היתרון שברכישה בחנות פיזית – מדידה ורכישה מידיית ללא המתנות או עיכובים בקבלת החבילה.
השנה ניתן יהיה לפגוש את הרשתות המצויות בקניונים גם באתרי המסחר שלהן, כך שהלקוח יוכל לקנות תוצרת מקומית מהחברה המוכרת לו, אך בהנחות ענק. יתרון נוסף שחלקן מציעות הוא האפשרות לאסוף את החבילה מהחנות הקרובה לבית, ולהחליף או לרכוש פריט נוסף בתוך החנות.