1. גרפיקה ו-4K
עם התפתחותן של טלוויזיות ה-4K (ובקרוב גם טלוויזיות ה-8K), הפכו משחקי וידאו לצרכני גרפיקה עם דרישות גבוהות במיוחד. כיהא לגרפיקה המתפתחת במשחקים ולטלוויזיות שהופכות איכותיות יותר ויותר, גם יצרניות קונסולות המשחק דאגו לצייד את קונסולת וידאו שלהם במפרט שידע להתמודד עם הדרישות האינטנסיביות ביותר.
ה-PlayStation 4 Pro של סוני וה-Xbox One X של מיקרוסופט - קונסולות הדגל של צמד היצרניות הבולטות והגדולות ביותר בשוק כיום, תומכות ברזולוציית 4K, כאשר האקסבוקס אף מאפשר שדרוג תוכן 1080p ל-4K. קונסולת ה-Nintendo Switch שמתמקדת בניידות מגיעה עם מסך ברזולוציית HD, ומאפשרת חיבור לטלוויזיה עם הזרמת וידאו ברזולוציה של עד Full HD בלבד.אם יש לכם טלוויזיות 4K, היינו שוקלים לרכוש את אחד מן הדגמים התומכים בכך.
2. מפרט וביצועים
אם נסתכל על המפרט במבט טכני בלבד, נראה שמיקרוסופט ציידה את האקסבוקס וואן X בכל טוב: כרטיס מסך מסדרת AMD Radeon עם 12GB של זיכרון גרפי משולב יחד עם מעבד 8 ליבות בתדר מירבי של 2.3GHz. מצידה של סוני נמצא 8GB זיכרון מובנה בכרטיס המסך מסדרת AMD Radeon, ומעבד בעל 8 ליבות בתדר מירבי של 2.13GHz. כך, היתרון הטכני שייך ל-Xbox One X, שמציע מפרט מתקדם ועוצמתי יותר.
3. המחיר משחק תפקיד מרכזי
עבור אלו מכם שאינם משתמשים אינטנסיביים במיוחד בכל הנוגע למשחקי וידאו, או עבור אלו שאין בבעלותם מסך טלוויזיה ברזולוציית 4K, הבחירה הטובה ביותר עשויה להיות דווקא אחד דגמי הביניים של צמד החברות - ה-PlayStation 4 Slim מבית סוני או ה-Xbox One S של מיקרוסופט, או אולי קונסולת ה-Nintendo Switch.
שלושת קונסולות אלו מתומחרות על הצד הנמוך של הסקאלה, עם מחיר שנע סביב 1,000-1,500 שקלים, בהתאם לחנות, לדגם וליבואן. השלושה יתמכו בחיבור למסך טלוויזיה ברזולוצייה של עד Full HD, בזמן שה-Switch של נינטנדו, כקונסולה ניידת, מציעה מסך מובנה ברזולוציית HD שיאפשר לשחק בדרכים ולא יחייב חיבור למסך חיצוני.
4. תמיכה במשחקים
אולי אחד מן הדברים החשובים ביותר בקונסולות המשחק, הוא כמובן - המשחקים הנתמכים. אף על פי שמרבית המשחקים הפופולריים ביותר בשוק תומכים במספר פלטפורמות, עם דגש על פלטפורמות הפלייסטיישן והאקס-בוקס, ישנם משחקים שלא בהכרח תומכים בכל הפלטפורמות.
בחנות המשחקים של פלייסטיישן נמצא את מגוון הכותרים הרחב ביותר - כ-9,000 משחקים שונים; בחנות של נינטנדו עבור ה-Switch נמצא אמנם כמות לא קטנה של למעלה מ-7,000 משחקים שונים, אך אלו בעיקר משחקים קלילים ובעלי גרפיקה צנועה יותר; בחנות המשחקים של מיקרוסופט עבור ה-Xbox נמצא כ-1,400 משחקים בלבד. אז לפני שאתם רוכשים את הקונסולה הבאה שלכם, בידקו האם המשחקים האהובים עליכם נתמכים בקונסולה אותה אתם מתכננים לרכוש, על מנת שלא תתאכזבו.
5. נוחות ושליטה
אחרי שעברנו את שיקולי התמיכה במשחקים, המחיר ויכולות כל אחת מהקונסולות, שיקול נוסף ולא פחות חשוב הוא הנוחות. שתי הקונסולות המרכזיות והפופולריות - פלייסטיישן ואקסבוקס, מציעות כל אחת שלט ייעודי משלה, אם כי לא נמצא הבדלים רבים ביניהם. שני סוגי השלטים, שמגיעים עם כל דגמי האקסבוקס או הפליסטיישן 4 כיום, יהיו אלחוטיים, ויציעו פריסת מקשים דומה כשעיקר ההבדל יהיה בחיצוניות.
השלטים של קונסולת הסוויצ' שונים משמעותית. הם קטנים וקלים במיוחד, והמבנה שלהם שטוח ומלבני. בכל הנוגע לפריסת המקשים נמצא גם כאן מקשי חצים, ג'ויסטיק ומקשי אותיות. גודל השלטים צנוע ומתאים, כצפוי, לניידות שמציעה הקונסולה עצמה. בסופו של יום מדובר בשאלה של נוחות אישית. אז לפני שאתם רוכשים את הקונסולה - נסו לבצע שימוש בשלטי הקונסולות וגלו מי תהיה הנוחה ביותר עבורכם.