כמו בכל מוצר חשמלי גדול, תתחילו מבדיקה פשוטה – מה הגודל של המכונה שמתאימה למקום אצלכם. קחו סרט מדידה לחדר שבו המכונה נמצאת ותמדדו. לפי המקום שיש לכם תוכלו לקנות מכונה בגודל שרלוונטי אליכם. אל תשכחו לבדוק שיש מספיק מקום לפתיחה של הדלת.
אם המקום שלכם מוגבל ואתם לא מתכוונים להשתמש במייבש, קחו מכונה עם פתח עליון. אלו מכונות צרות וקטנות יותר, ברוחב של 40 או 45 ס"מ, ולכן גם מוגבלות בקיבולת לעד 6 קילו. בכל מקרה אחר עדיף ללכת על מכונה עם פתח קדמי – הן אמנם תופסות יותר מקום והרוחב שלהן הוא לרוב 60 ס"מ, אבל הקיבולת שלהן יכולה להיות יותר גדולה, ואפשר להניח עליהן מייבש כביסה.
לפי מספר הנפשות שיש במשפחה. לבית עם 3 או 4 נפשות תתאים מכונה בקיבולת של 5 או 6 קילו, אבל קחו טיפ: עדיף לקנות מכונה עם קיבולת קצת יותר גדולה, נגיד 7 קילו. כך תוכלו לכבס כמות גדולה יותר בפעם אחת במקום לחלק את הכביסות, ולחסוך זמן, מים וחשמל. אם אתם משפחה גדולה, קחו מכונה בקיבולת של 8 קילו ומעלה.
בחרו מכונת כביסה עם כמה מהירויות סחיטה, כשהמקיסמלית צריכה להיות לפחות 800 סל"ד, כלומר סיבובים לדקה. ככל שמהירות הסיבוב גבוהה יותר, הסחיטה יעילה ומהירה יותר. בכביסה עדינה תרצו לכבס במהירות נמוכה יותר כדי לא להרוס את הבגדים, אבל בשביל מגבות וג'ינסים חשוב שתהיה מהירות גבוהה – זה יחסוך לכם בזמן הייבוש.
יש מכונות עם פיקוד מכני ויש מכונות עם פיקוד דיגיטלי. מה ההבדל? פיקוד דיגיטלי יותר נוח לשימוש ויותר משוכלל, אבל כשהוא מתקלקל – עלות התיקון יקרה מאוד. מכונות עם פיקוד מכני יותר מוגבלות ופחות נוחות לשימוש אבל הן הרבה פחות רגישות לתקלות, וגם הרבה יותר זול לתקן אותן.