הבחירה הפופולארית היום היא תנור בילד אין שמשתלב בארונות המטבח, והיא מתאימה למרבית המשפחות. אם אתם בשלנים רציניים ורוצים תחנת עבודה מושקע, כולל כיריים ואולי אפילו עם שני תאים – תנור משולב יתאים לכם.
כך או כך, התחילו את המסע מבדיקה של המידות בהתאם למקום שיש לכם במטבח או לנישה בארון. רוב התנורים הבנויים מגיעים ברוב סטנדרטי של 60 ס"מ, אבל יש גם תנורים צרים ורחבים יותר שנעים בין 50 ל-90 ס"מ. אל תשכחו שצריך להשאיר בערך שלושה ס"מ מאחורי התנור לצורך איוורור, וקחו את זה בחשבון כשמחשבים את מידות העומק של התנור.
שני טיפים לשומרי הכשרות מבינינו: אם אתם רוצים לבשל מזון חלבי ובשרי בלי להמתין ביניהם, קנו תנור עם שני תאים. חוץ מזה חפשו תנור עם שעון שבת – לא טיימר רגיל, אלא מנגנון שמבטל את הפעולה של התרמוסטט כך שהתנור לא יידלק או יכבה כשפותחים את הדלת.
אין משימה מפרכת יותר מלנקות תנור מלוכלך, ולמי שמוכן להשקיע יש פיתרון: תנור עם ניקוי עצמי פירוליטי או קטליטי. מה זה אומר?
ניקוי קטליטי הוא למעשה ציפוי מיוחד של חלק מהדפנות שגורם לשומן להישרף מיד ולא להידבק, קצת כמו טפלון, זה יעיל חלקית אבל את הרצפה של התנור תאלצו לנקות בנפרד. ניקוי פירוליטי הרבה יותר יסודי – זו תוכנית הפעלה של כמה שעות שבה התנור פועל בחום של 500 מעלות ושורף את כל השומן לאפר, שאותו צריך רק לנגב בסיום. תנור עם ניקוי פירוליטי עשוי לעלות עד 30% יותר מתנור רגיל, אז קחו את זה בחשבון.
זה הכל, אתם מוכנים לקנות תנור אפייה. אם אתם רוצים מידע נוסף, קראו את המדריך המלא באתר WIseBuy, ואל תשכחו להשוות מחירים ולקנות בתבונה.