לפני הכל יש לבחור כרטיס זיכרון מהסוג שמותאם למכשיר שלכם. מכשירים רבים תומכים ביותר מסוג אחד של כרטיסים.
Secure Digital) SD): כרטיסי SD נפוצים כיום ברוב המכשירים. הם מהירים ובעלי טווח רחב של נפחי זיכרון ומהירויות עבודה. ל-SD גרסאות שונות – mini-SD, micro-SD, SDHC ו-SDXC. שימו לב שגרסאות מתקדמות של כרטיסים לא תואמות את כל החריצים מדורות קודמים וכדאי לבדוק זאת לפני הקנייה.
Compact Flash) CF): נמצא בעיקר במצלמות סטילס מקצועיות, בזכות הנפח הגדול ובמהירות הכתיבה המאפשרים צילום ברזולוציות ובמהירויות גבוהות. ל-CF יש שתי גרסאות, הנבדלות ביניהן בעובי הכרטיס: גרסה II עבה יותר מ-I, ולכן לפני הקנייה יש לוודא באיזו גרסה תומכת המצלמה שברשותכם.
Memory Sticks Pro Duo ו-M2: כרטיס בלעדי למוצרי סוני, אבל החברה משתמשת גם בכרטיסים מסוגים אחרים.
xD: בעבר כרטיסי xD היו בשימוש רק במצלמות של פוג'י ואולימפוס. כיום המצלמות האלה משתמשות גם בכרטיסי ב-SD או CF.
שימו לב שחלק מהמכשירים הדיגיטליים מוגבלים בנפח הזיכרון שבו הם תומכים ולכן בדקו מהו נפח הזיכרון המרבי שבו תומך המכשיר. כמו כן, כיום רזולוציית הצילום הולכת ועולה, ובמצלמות רבות זו עומדת על 8K או 4K עבור צילומי וידאו, ועבור צילומי סטילס כבר הגיעה בסמארטפונים ל-200 מגה פיקסל. רצוי לבחור בנפח אחסון גבוה מ-32 גיגה, בעיקר כאשר מדובר באחסון של תמונות או סרטונים ברזולוציה גבוהה.
בכרטיסי זיכרון מסוג CF, דירוג המהירות מצוין ב-UDMA, וגם כאן ככל שהספרה לצד האותיות גדולה יותר, כך מהירות עבודתו של הכרטיס.