כיוון שהמדיח מתאים את עצמו לנישה במטבח, אל תשכחו למדוד לפני הכל מה רוחב ועומק הנישה שיש לכם. שתי המידות הסטנדרטיות בן 60 ס"מ למדיח רחב ו-45 ס"מ במדיח צר והעומק הוא בסביבות 60 ס"מ, אבל יש מדיחים שהמידות שלהם קצת שונות ולכן חשוב מאוד לעשות את כל המדידות מראש.
אם אתם לא זוג או משפחה ממש קטנה, כדאי לבחור מדיח עם קיבולת גדולה. הקיבולת של המדיח נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהוא מסוגל להכיל, כאשר מערכת כלים אחת כוללת שלוש צלחות, סכו"ם וכוס. רוב המדיחים הרחבים הם בקיבולת של 12 מערכות כלים, ולמדיחים הצרים בדרך כלל יש קיבולת של 8 מערכות כלים. למה זה חשוב? כי אם תבחרו מדיח קטן מדי, תאלצו לשטוף את הסירים והמחבתות ידנית כי אין מקום, או שתצופפו את הכלים בתוך המדיח – וזה יפגע ביעילות הניקוי. מצד שני, אם אתם באמת זוג או בקושי אוכלים בבית, אל תקנו מדיח גדול מדי כדי שלא תצטרכו לחכות שבוע עד שהוא יתמלא.
בכל מדיח יש כמה וכמה תוכניות הפעלה, אבל אתם הרי יודעים שבסוף תשתמשו באחת, מקסימום שתיים מהן. מעבר לתוכנית האוטומטית הרגילה, וודאו שבתוכנית המקסימלית הטמפרטורה מגיעה עד 70 מעלות ואפילו קצת יותר, כדי לנקות כלים עם לכלוך קשה או סירים אחרי בישול. חוץ מזה, אם יש למדיח תוכנית חצי כמות תוכלו להדיח כמות קטנה של כלים, רק על סלסילה אחת, בזמן קצר ובלי לבזבז חשמל ומים.
אפרופו חיסכון בחשמל ומים – שני משאבים שמדיחי כלים צורכים לא מעט מהם – כדאי מאוד להשקיע קצת יותר ברכישה הראשונית ולקנות מדיח עם דירוג אנרגטי גבוה. צריכת חשמל של 1 קילו ואט לשעה נחשבת חסכונית, וצריכת מים של עד 18 ליטר לתכנית הדחה רגילה נחשבת חסכונית, אבל יש לא מעט דגמים שצורכים 14 ואפילו 10 ליטרים בלבד. מדיח עם דירוג אנרגטי של A או לפחות B יחסוך לכם כסף בשימוש השוטף בעתיד, אז תשקיעו.
זה הכל, אתם יכולים להפסיק לשטוף כלים ידנית ומוכנים לקנות מדיח. אם אתם רוצים מידע נוסף, קראו את המדריך המלא באתר WiseBuy, ואל תשכחו להשוות מחירים ולקנות בתבונה.