מרבית המשתמשים הביתיים יזדקקו למצלמת רשת טובה על מנת לקיים שיחות וידאו עם קרובים מעבר לים, או סתם עם מי שנמצא במקום מרוחק. במקרה כזה, מצלמת רשת פשוטה עם רזולוציה ברורה וחדה ועיצוב נוח, יכולה להתאים גם לכיס וגם לצרכים של המשתמש הביתי. בנוסף, כיום רבים עוברים לעבודה מהבית, אפילו חלקית. מצלמה באיכות גבוהה, תסייע גם בשיחות זום ומצגות, וגם באיכות הקול, במידה והיא מגיעה עם מספר מיקרופונים. גם סטרימרים וגיימרים המעוניינים להזרים וידאו בשידור חי באיכות גבוהה, זקוקים למצלמה איכותית.
חיבור USB הוא החיבור הסטנדרטי כיום. עבור המשתמש הביתי החיבור המומלץ והמקובל הינו חיבור ה- USB 2.0. חיבור זה מוצלח ונוח. הוא גם מספק את החשמל עבור המצלמה, וגם מתאם את פעולתה מול התוכנה המותקנת על גבי המחשב המפעיל אותה. אופן החיבור פשוט ביותר: דוחפים את קצה הכבל לנקודה מאחורי המחשב, וההתקן או התוכנה הייעודית יותקנו אוטומטית. ואם הכל הותקן כשורה, המצלמה תהיה מוכנה לשימוש. חשוב להדגיש כי חיבור USB 3.0 הינו מהיר יותר בהזרמת מידע על פני חיבור USB 2.0 ולכן, במיוחד אם רוכשים מצלמה ברזולוציות שידור תמונה גבוהות, חשוב שהיא תוכל לשדר בסטנדרט זה.
מצלמות הרשת הקטנות מסוגלות לתת תמונה מאוד חדה וברורה. בכדי לקבל מושג בנוגע לאיכות התמונה יש לבדוק את פרמטר רזולוציית השידור של המצלמה, הן בשידורי וידאו והן בשידורי תמונה בודדת (צילום סטילס). מרבית מצלמות הרשת הביתיות ישדרו וידאו ברזולוציה של 1920x1080 פיקסל. חלק מהמצלמות משתמשות באותו החיישן הדיגיטלי ללכידת תמונות וידאו גם עבור לכידת תמונות קפואות, ולכן לרוב, איכות הצילום תהיה זהה. ישנן מצלמות המשתמשות בחיישן לכידה נפרד עבור צילום תמונה דוממת, לרוב הוא יהיה טוב יותר וניתן יהיה לקבל איכות תמונת סטילס טובה יותר.
כאשר באים לבחון שידורי וידאו, ישנו פרמטר נוסף שחשוב לתת עליו את הדעת והוא קצב העברת התמונות. מאפיין זה נמדד במספר תמונות לשנייה, frames per second או FPS. על מנת לקבל תמונה זורמת באיכות טובה יש צורך בשידור של כ-30 תמונות בשנייה. הקצבים המקובלים נעים בין 30 FPS עבור המצלמות הסטנדרטיות, ועד ל-60 ואפילו 90 FPS לאיכותיות ביותר. ככלל אצבע, ככל שאיכות שידור התמונה הווידאו גבוה יותר, בשילוב עם קצב העברת תמונות וידאו גבוה, במידה ומעוניינים לשדר את התמונה דרך רשת האינטרנט, יש צורך בחיבור אינטרנט מהיר יותר, עם קצב העלאת נתונים גבוה.
מרבית המצלמות מגיעות עם דרייבר אשר מאפשר למערכת ההפעלה להכיר במצלמה ולאפשר את פעולתה התקינה. כיום רוב המצלמות מבצעות את התקנת הדרייבר אוטומטית בעת חיבור הכבל של המצלמה לשקע ה-USB, ואין צורך לבצע פעולה נוספת.
אם תרצו להקליט ווידאו ישירות מהמצלמה הביתית אל המחשב שלכם, כדאי לבדוק שהמצלמה מגיעה עם תוכנה המאפשרת זאת. אם לא מסופקת תוכנה מתאמת כזו, ניתן כיום להוריד מהרשת תוכנות לכידת וידאו ללא עלות, או בעלות נמוכה.
ישנן מצלמות רשת המסופקות עם מנגנוני זיהוי פנים על ידי תוכנה. במצב כזה, התוכנה תתמקד ותשמור על הפוקוס של דמות האדם אשר מולה.
עיצוב והנדסת אנוש הינו דבר חשוב בכל מוצר, וכך גם במצלמות רשת. חשוב להתאים את בחירת המצלמה ועיצובה עבור צרכי השימוש. מי שחשובה לו ניידות, והוא משתמש במצלמת רשת יחד עם מחשב נייד, כדאי שיבחן עיצובים התואמים הלבשת המצלמה ישירות על גבי מסך המחשב הנייד. המצלמה צריכה להיות קטנה וקלה, באופן שתיכנס בנוחות לתיק הנשיאה של הנייד. מרבית המחשבים הניידים מגיעים עם מצלמה מובנית בחלק העליון של המסך, אולם אם מעוניינים באיכות תמונה גבוהה יותר, יש צורך במצלמה חיצונית נפרדת. משתמשים ביתיים, אשר רוצים לתלות את המצלמה על מסך LCD דק, חשוב שיבחנו שעיצוב המצלמה מאפשר זאת. כמו כן, יש לבדוק שהמצלמה יציבה במעמד ישיר על גבי השולחן.
רוב מהמצלמות הביתיות מגיעות עם מיקרופון מובנה בתוך המצלמה. הדגמים היקרים יותר כוללים עד 4 מיקרופונים, ואפילו מיקרופון סטריאו היקפי הכולל אפשרות לסינון רעשי הסביבה.
ישנן מצלמות רשת שמגיעות עם רמקול אחד או שניים, בדרך כלל בהספק של 1 וואט.
דגמים מסוימים כוללים חיישן שיודע לכבות את המסך, ברגע שהמצלמה לא מזהה דמות מולה. אפשרות אחרת שקיימת בחלק מהדגמים היא מכסה פרטיות - מעין תריס שאפשר להוריד על מנת לכסות את התצוגה בעת הצורך.
מצלמות הרשת הביתיות זולות וזמינות, ובשילוב אינטרנט מהיר מאפשרות לראות אנשים מרוחקים כאילו הם כאן איתנו בחדר. לפני הרכישה, מומלץ לבקר באתר היצרן, ולקרוא על המצלמה עצמה, כמו גם לבדוק האם הוא מספק תוכנה לניהול הווידאו ודרייברים מתאמים.