סוגי מכשירים לאימון הבטן

קיימים מספר סוגים של מכשירי כושר לאימון הבטן: מכשיר בטן פשוט, ספת משקולות (הנקראת גם ספת כושר בגרסתה המשוכללת יותר). הבסיס המשותף לכולם בסוג של זה ציוד כושר הינו המשטח עליו שוכב המתעמל, המגיע בגודל סטנדרטי. בכל מכשירי הבטן, יש לשים לב שגודל המזרן מתאים למתאמן, שהמשטח קשיח מספיק ומצופה בבד איכותי יחסית. ברר שקיימת תמיכה הולמת לגב. בטן שרירית לא תסייע אם הגב כואב ותפוס.


ידיות ומשענות

ידיות האחיזה משתנות ממכשיר למכשיר. בחלקם קיימת קשת מרכזית יחידה הניצבת מעל המזרן, ובחלקם קיימות שתי ידיות אחיזה נפרדות ומתכווננות. לרוב הדגמים בעלי הקשת הבודדת זולים יותר, אך הם גם מספקים אפשרויות אימון מוגבלות יחסית. כיווני הכפיפות מצומצמים בהם ולא תמיד ניתן לעבוד בעזרתם על כל קבוצות שרירי הבטן השונות.




בחלק מן המכשירים קיימת משענת לרגליים. בררו מה המשקל המירבי שהיא יכולה לשאת, והאם היא מתכווננת על פי הגודל. משענת מתכווננת יכולה לתרום לאימון כך שניתן יהיה לשלב פעולות דחיפה ולעבוד על קבוצות שרירים נוספות.

ספת משקולות מאפשרת לערב כפיפות בטן יחד עם הרמת משקולות. הספות השוות נבדלות זו מזו בכמות המשקולות שהן מספקות ובצורתן. חלקן בעלות משקלות בסיסיות בלבד המאפשרות אימון על תנועה לכיוון בסיסי אחד, וחלקן מאפשרות עבודה במספר תנועות ועל מגוון רחב יותר של קבוצות שרירים בידיים וברגליים. רצוי לוודא את גודל המשקולות והאם ניתן להוסיף או להסיר משקל.



שימו לב למספר התרגילים אותם המכשיר מאפשר והתאימו אותם לצרכיכם. המכשירים המתקדמים יותר מציעים אפשרויות נוספות לכפיפות בטן; הרמת משקולות, מתח, שכיבות שמיכה, תרגילי אגן ותרגילים לחיזוק שרירי הירכיים. אם אתם מעוניינים לעבוד רק על שרירי הבטן - השקעה כספית גדולה במכשיר כזה היא מיותרת.