בעזרת מיון סוג המצלמה ניתן להפריד בין המצלמות מהסוגים השונים:
מצלמת רפלקס, או DSLR - מצלמות לאנשי מקצוע ולחובבי צילום רציניים, בעלות חיישן גדול ומערכת אופטית מתקדמת. מצלמות אלה גדולות ויקרות יחסית.
מצלמות קומפקטיות - מיועדות לשימוש אישי ומשפחתי. מצלמות קטנות (אם כי לעיתים בעלות עדשת זום נכבדה) ולא יקרות, המתאפיינות בזמן תגובה אטי ביחס למצלמות רפלקס. כיוון שהחיישן קטן יותר והאופטיקה זולה, גם איכות התמונה פחות גבוהה.
מצלמות ללא מראה - שילוב של השתיים. מצלמות בעלות חיישן גדול ועדשות מתחלפות, אך בשל השמטה של מנגנון המראה הן קטנות וקלות משמעותית ממצלמות רפלקס. מערכת המיקוד במצלמות אלה אטית יותר ממצלמות DSLR אך הולכת ומשתפרת בהתמדה בדגמים החדשים.
קומפקטית
(1)
רזולוציה
רזולוציה
מספר הפיקסלים שעל החיישן. ככל שמספר זה גבוה יותר, כך מתקבלת תמונה גדולה יותר ותאורטית גם איכות תמונה טובה יותר, שכן כל נקודה מכילה יותר מידע. עם זאת, איכות התמונה מושפעת מפרמטרים רבים נוספים כגון החיישן עצמו, האופטיקה של העדשה וכדומה.
הרזולוציה נמדדת ביחידות מגה פיקסל (MP).
12-18 מגה פיקסל
(1)
תאריך כניסה לזאפ
עד 2019
(1)
זום אופטי
זום אופטי
הזום האופטי מציין עד כמה יכולה עדשת המצלמה לקרב את התמונה. לדוגמה, מצלמה עם זום אופטי של 3X יכולה להגדיל את התמונה לעד פי 3.
הזום האופטי מגדיל את התמונה בלי לפגוע ברזולוציה או בחדות התמונה (כל עוד האופטיקה של העדשה עצמה איכותית מספיק), בעוד הזום הדיגיטלי מבצע את ההגדלה באופן דיגיטלי על חשבון הרזולוציה וחדות התמונה. חשוב לדעת שבמצלמות עם זום אופטי גדול מאוד, הקצה המרוחק של הזום עלול הפיק תמונות באיכות ירודה.