רוצים לרכוש סמראטפון איכותי מבלי לקרוע את הכיס? אספנו תשעה מכשירים פופולריים כדי להכריע – מי מהם המשתלם והאטרקטיבי ביותר בתקציב של עד 1,000 שקלים
לירן עבדי |
30/10/2018
סמארטפונים כבר מזמן אינם נחלתם הבלעדית של אלו שידם משגת ובשנים האחרונות הם מגיעים בשלל צורות, גדלים, תכונות בלעדיות וכמובן טווח מחירים רחב שמאפשר כיום להשיג סמארטפון משוכלל בפחות מ-1,000 שקלים.
צוות הסוקרים המקצועיים של אתר WiseBuy אסף תשעה סמארטפונים פופולריים בפלח השוק הנמוך במטרה להעריך את איכותם, להשוות ביניהם ולהכריע אחת ולתמיד – מיהו הסמארטפון המשתלם והאטרקטיבי ביותר בקטגוריית סלולריים עד 1,000 שקלים. איזו סוללה הפתיעה לרעה? עדשה של איזה סלולרי הרשימה במיוחד? ומי הסמארטפון היחיד שכלל כניסת USB-C החדשה? ערכנו בדיקות מקיפות לתשעה מכשירים, ולפניכם התוצאות.
המכשיריםהמתמודדים בכתבה הם סמסונג גלקסי J5 2016, שיאומי Redmi Note 4, וואווי P8 Lite, אל-ג'י X Power, נוביה 11 מיני, בלו Studio One, מייזו M3 Note, לנובו Phab2 ו-HTC Desire 530.
למבחן ההשוואה המלא והמקיף לחץ כאן >>
כפי שילדיכם כבר יודעים, סמארטפונים הפכו למכונות משחק מצוינות, עם מגוון רחב מאוד של משחקים מושקעים. הנה מה שחשבו על זה שני ילדים מומחים:
מקום תשיעי – HTC Desire 530
שום סיבה שבעולם לא תצדיק מכשיר כה מאכזב מבית היצרנית הטיוואנית. ביצועי המערכת היו איטיים מאוד, המצלמה הייתה החלשה מבין כולם, חיי הסוללה גרועים ואפילו מסך ראוי שיציל את המצב לא זכינו לראות כאן. מדובר באחד הכישלונות הגדולים של HTC ובהחלט לא אופציה ראויה, בטח ובטח לא מול הכוכבים שהתגלו בהמשך הרשימה.
מקום שמיני – Lenovo Phab 2
הפאבלט העצום של לנובו התגלה כענק חביב: בעל לב רחב בתכונות עם הבטחה לפונקציונליות מיטבית, אלא שמידותיו המגושמות לא מאפשרות להתקרב אליו. המשאלה היומרנית של היצרנית הסינית לשווק מכשיר כה גדול בתור איזשהו מענה לדרישה יצרה סמארטפון עם נוחות שימוש נמוכה. תוסיפו למשוואה ביצועים מגמגמים ומצלמה חלשה וקיבלתם הבטחה גדולה שלא מומשה. אם בכל זאת הגודל משך את תשומת ליבכם, הפאבלט יתאים בעיקר למשתמשים עם הדרישות הנמוכות שלא חוששים מחיי סוללה נמוכים בתמורה למסך ענק וראוותני.
מקום שביעי – Huawei P8 Lite
מאכזב לגלות מכשיר כה חלש מבית וואווי, היצרנית שכבר הרשימה אותנו עם לא מעט מכשירי ביניים מצוינים ואפילו כמה מכשירי דגל לא רעים בכלל. איכות המסך הייתה מתחת לממוצע, ביצועי התוכנה לא היו חלקים תמיד, המצלמה לכדה תמונות סבירות בקושי וחיי הסוללה היו החלשים ביותר מבין כל הנבדקים. לטובתו יצוין מערכת שמע מעולה, אלא שמדובר בפרמטר די בנאלי ופחות מוערך על ידי רוב המשתמשים. יתאים לחובבי המותג בלבד או כאלה שמאוד חשובה להם איכות הסאונד.
מקום שישי – BLU Studio One
מותג הסמארטפונים האמריקאי כמעט הגיע לאמצע הרשימה, הישג לא רע בהתחשב בוותק הצנוע שלו בשוק הסלולר התחרותי. למרות מערכת השמע שהייתה החלשה מכולם, ביצועי המערכת היו סבירים כפי שמתבקש ממכשיר "נמוך", המצלמה הייתה טובה למרבה ההפתעה ואפילו חיי סוללה הגונים מצאנו בחבילה הזאת. לא רע בסך הכל, אם כי נתקשה להמליץ עליו לאור האלטרנטיבות הבאות.
מקום חמישי – Samsung Galaxy J5 2016
בכל הנוגע למכשיר של סמסונג, לא פגשנו בשום תכונה ששווה להרחיב עליה: מצד אחד, המסך היה בנאלי אבל קריאות טובה בשמש נתנה לו כמה נקודות זכות. גם ביצועי התוכנה היו סבירים והתחממות המכשיר המוגזמת פשוט בלתי נסלחת. מצד שני, המצלמות סיפקו כמה נקודות אור וגם הסוללה תפקדה מעולה ברגע האמת. אלטרנטיבה ראויה בשוק הסלולריים הפונים לפלח השוק הנמוך ומתאימה מצוין למי שמעדיף מותגים מוכרים.
מקום רביעי – LG Power X
ראינו במכשיר של LG מתחרה ישיר בזה שהציגה סמסונג. נוחות השימוש הזכירה מאוד אחד את השני, ביצועי השמע היו כמעט זהים ולמרות שנתוני המסך של סמסונג היו עדיפים, נתוני המערכת של LG עבדו בצורה יעילה יותר. אחרי ששתיהן הבריקו במבחן המצלמה והסוללה, נותר רק לתהות אילו מהנדסים העתיקו ממי. לכאן או לכאן, גם כאן מדובר במכשיר טוב כשלעצמו שלא נופל מאלה שלפניו, אם כי מספק תמורה נמוכה יותר ביחס למחירו.
מקום שלישי – Meizu M3 Note
המותג הסיני מופיע לאחרונה ביותר ויותר כותרות בשוק המקומי והקטנטן שלנו והדגם שנבדק כאן מהווה רוח גבית להייפ המוצדק. המסך החד והבהיר, נוחות השימוש המצוינת, עצם קיומו של חיישן טביעת אצבע, ממשק זריז וסוללה שהחזיקה יום שגרתי בקלות. מקצה שיפורים באגף העדשות היו הופכים אותו למועמד רציני על תואר המנצח.
להשוואת מחירים >>מקום שני – Nubia 11 Mini
היצרנית מסין עשתה כאן בית ספר למותגי ענק עוצמתיים ממנה בכמה רמות. מדליית הכסף מגיעה לעוד כוכב סיני שהוכיח עבודת שטח יעילה וחסרת פשרות: מסך נקי ונעים לעין, קורא טביעת אצבע, מבחני ביצועים בתיאוריה ובפועל מעולים ומצלמת סלפי פנטסטית שאפילו זכתה במקום הראשון מבין כל המכשירים. חבל שמערך האודיו קצת נזנח, אחרת היינו זוכים כאן למתמודד רציני על תואר המנצח.
מקום ראשון – Xiaomi Redmi Note 4
הסמארטפון שהגיע למקום הראשון יכול היה בקלות להתחרות בקטגוריית הבינוניים ואולי אפילו להשתחל אל מכשירי הדגל – ועדיין לסיים במקום טוב באמצע. מערכת שמע? עוצמתית ודומיננטית. מסך? בהיר ובוהק. מערכת הפעלה? מהאינטואיטיביות שפגשנו. ביצועי המערכת? סטנדרט של מכשיר פרימיום. חיישן טביעת אצבע? מהיר ומדויק. למרות שחיי הסוללה לא היו מושלמים, הם עדיין דורגו במקום גבוה בפסגה. את רוב הבחינות האלוף מהמזרח הרחוק לקח בהליכה ועל תמחור בעבור תמורה אין אפילו מה לדבר - מדובר במכשיר המשתלם ביותר עד 1,000 שקל, נכון לכתיבת שורות אלה.