במבחן של אתר WiseBuy, שארך כשבועיים ובו נבדקו כל המצלמות בתנאי נסיעה זהים, השתתפו המצלמות הבאות: Discovery 970, Next base In-Car Cam 4063, Xiaomi Mi Dashcam, Yi Smart Dash Camera, DOD LS475W, ProVision ISR PR-990CDV ו-Anker Roav C1.


המבחן כלל מבדקים רבים: בדקנו את נוחות ההתקנה, ההרכבה והפירוק של כל מצלמה; בדקנו את המסך, התנסינו בניווט בתפריטים באמצעות הלחצנים השונים, בדקנו מה כוללת כל ערכה וכמובן צפינו בוידיאו שצולם מכל מצלמה כדי לראות איזה מחומרי הצילום היה האיכותי והמפורט ביותר. את הכתבה המלאה עם תוצאות כל המתמודדות תוכלו לקרוא באתר WiseBuy, אבל אנחנו כאן בשביל השורה התחתונה - מי המצלמה הטובה ביותר?


את המקום הראשון קטפה המצלמה Roav C1 של המותג Anker, שנמסרה לנו לבדיקה על ידי היבואן Bug. זו מצלמה שטוחה וצמודה לשמשה, עם מינימום הפרעה לשדה הראייה. מצד שני, כמעט לא ניתן לראות את המסך ואי אפשר בכלל לשלוט על המצלמה כשהיא בתושבת. אולי זה מכוון. התושבת עצמה נדבקת לשמשה באמצעות מדבקה ולא ניתן להסירה, אך הפירוק וההרכבה של המצלמה מהתושבת קלים. אין למצלמה רכיב GPS.




איכות הבנייה של ה-C1 טובה באופן בולט מהאחרות והיא עשויה מתכת או פלסטיק איכותי, מה שגורם לה להיות מעט כבדה. המסך בגודל 2.4 אינטש ותחתיו מקשי מגע מסומנים היטב. בצד יש כפתור גדול להפעלה וכיבוי. העדשה עצמה נמצאת בחזית (או בתחתית) וניתן לכוון את הזווית שלה למעלה או למטה לפי הצורך. שקע החשמל מסוג Micro USB נמצא מצד ימין. לוקח למצלמה 60 שניות לכבות – זמן ארוך ביחס לכל השאר שנכבות מיד כשמכבים את המנוע של הרכב. יש למצלמה מצב ניטור חנייה, וכן אפליקציה יעילה ונוחה המאפשרת שליטה מלאה בכל תפריטי המצלמה וצפייה בסרטונים. המצלמה תומכת בכרטיס Micro-SD עד לנפח נדיב מאוד של 128GB, ואפילו מגיעה עם כרטיס זיכרון מתנה בנפח 32GB מהיבואן הרשמי. שמחנו לראות שהמטען המצורף כולל שתי כניסות USB כך שעם כבל נוסף תוכלו לטעון גם את הסלולרי שלכם במקביל.


מעבר לעובדה שזווית העדשה צרה יחסית (140 מ"מ), המצלמה מספקת איכות וידיאו טובה מאוד, ברזולוציית 1080p ובקצב מרבי של 30 פריימים לשנייה. הצבעים עשירים ומדויקים יותר מרוב המתחרות, הפירוט טוב מאוד וגם איכות הצילום בשעות הלילה גבוהה. 


לכתבה המלאה ולכל המבחנים לחץ כאן >>

לכל מצלמות הרכב, השוואות מחירים חוות דעת >>