בכל שנה אנחנו רואים דור חדש של סמארטפונים ולמרות הרצון להחזיק את המכשיר החדש ביותר, רבים מעדיפים לרכוש מכשירים שכאלה כמה חודשים אחרי שהם יצאו, בציפייה שמחירם ירד והעסקה תהייה משתלמת יותר. אז איך תוכלו לדעת כמה זמן תצטרכו להמתין שירד מחיר המוצר?




כדי לגלות את המועד הטוב ביותר לרכישה, כלומר ירידת המחיר המשמעותית ביותר המתרחשת עוד כשהמכשיר עדיין נחשב לעדכני ביותר, בדקנו נתונים של 11 סמארטפונים מובילים לאורך 3 שנים וגילינו כמה תאלצו להמתין.

גם אתם יכולים לבדוק
לזאפ השוואת מחירים יש מגוון כלים שיעזרו לכם לעשות החלטות קנייה חכמות, אחד מהם הוא גרף המחיר והפופולריות. אותו גרף מציג את היסטוריית המחיר מוצלבת עם היסטורית הפופולריות של החודשים האחרונים. ממבט בגרף הזה, אפשר לראות תוך כמה זמן, מחיר מוצר נוטה לרדת.



למרות שהשוק הוא דבר דינמי ביותר, יש מספר חברות המייצרות מוצר בצורה עקבית ורציפה בשנים האחרונות, ובהם נשתמש כדי להפיק את התוצאה. אנחנו נבחן את סדרת ה-G של LG, סדרת הגלקסי S של סמסונג ואת סדרת האייפון של אפל. בנוסף, בחנו שני מכשירים של שיאומי מסדרת רדמי Note שמחירם ההתחלתי נמוך משמעותית משאר המכשירים.

אנדרואיד
הגלקסי S7, S8 ו-S9 הגיעו לשוק בחודשים מרץ-אפריל ועד סוף השנה השלימו ירידה של 30% במחיר אחרי קצת יותר מחמישה חודשים. הבולט מביניהם הוא ה-S8 שהגיע לירידה כזו במחיר תוך 3 חודשים בלבד, בזמן של-S7 זה לקח 5 חודשים, ול-S9 שמונה חודשים.

ומה קורה בצד השני של קוריאה? חברת LG שסבלה לא פעם מבעיות טכניות סדרתיות בסמארטפונים שלה, חוותה גם ירידת ערך משמעותית אך כאן הירידה המשמעותית הייתה בזמן שונה מזו של סמסונג. ה-G5 וה-G6 הגיעו לישראל בחודשים מרץ, ועד סוף השנה מחירם ירד ב-45%. אך להבדיל מהמכשירים של סמסונג, כאן הירידה הייתה תלולה בהתחלה ומשם נבלמה והמשיכה בקצב מתון מאוד.

ה-LG G7 הגיע לישראל שלושה חודשים באיחור, בכך רק בחודש יוני 2018 הוא הושק בארץ, ומחירו ההתחלתי נמוך בכ-400 שקל בממוצע משאר המכשירים. במקרה הזה, עד סוף השנה המחיר ירד ב-21% - כך שבהשוואה לשאר המכשירים, הוא זהה בירידה ל-G5, ונמוך ב-12% מה-G6.

עד כה ראינו ירידה משמעותית באחוזים שהתבטאה בחיסכון של כאלף שקל בממוצע מהמחיר המקורי תוך פחות מחצי שנה, אך איך הירידה משפיעה כשהמחיר המקורי נמוך ממילא? סדרת הרדמי של שיאומי היא אחת המוצלחות בארץ, בין השאר בגלל המחיר הרשמי הנמוך של המכשירים.

הרדמי נוט 4 ו-5 הגיעו לשוק בחודשים מאי-יוני במחיר התחלתי של 1,099 שקל. עד סוף השנה המחיר ירד בכ-30% לאזור ה-740 שקל, שזו אכן הנחה מרשימה מבחינת אחוזים, אך מדובר בכ-350 שקל. בשנה שלאחר ההשקה, אחוז הירידה לא עבר את ה-36%, זאת לעומת הגלקסי S7 למשל, שהגיע בשנה השנייה ל-57% ירידה. זאת ככל הנראה מפאת שוויו הנמוך של המכשיר.

נתון זה מלמד כיצד מודל ירידת המחיר פועל, ומזכיר לנו שהנחות אפשר לקבל כל עוד שווי המוצר במקור גבוה.

אפל
להבדיל ממכשירי האנדרואיד, אותם אייפונים פופולריים זוכים לשוק בלעדי - אין עוד חברה חוץ מאפל המייצרת אייפונים, ואין למערכת ההפעלה גרסה דומה - היא אחת ויחידה. כאחת כזו, המכשירים של אפל כמעט ולא מאבדים מערכם לאורך זמן. האייפון 8 הגיע לישראל בסוף ספטמבר ועד סוף השנה מחירו ירד ב-6% בלבד. שנה לאחר ההשקה, מחירו ירד סך הכל ב-15%. באותה תקופה, הגלקסי S8 ירד ב-43% וה-LG G6 ירד ב-48%.



האייפון X היווה שינוי מהותי בתמחור של אפל, כשנרשמה עלייה משמעותית במחיר הרשמי מ-3,600 שקל ל-4,600 שקל. המכשיר הושק בסוף נובמבר ולאחר כחצי שנה מחירו ירד ב-13% בלבד. עם זאת, שנה לאחר ההשקה, מחיר האייפון X ירד ב-23%, כשהירידה המשמעותית ביותר נרשמה בחודש אוגוסט, וכך גם שאר מכשירי החברה. האייפון XS הגיע לארץ באמצע אוקטובר גם במחיר גבוה של 4,617 שקל, שירד עד סוף השנה ב-8% ואפשר לצפות שישמור על קצב ירידה דומה לאייפון X אם לא פחות.



מתי הכי כדאי לקנות?
מהנתונים ניתן לראות כי מכשירי האנדרואיד מאבדים מערכם 30% בממוצע לאחר חצי שנה, ואילו באותה תקופה, מכשירי האייפון מאבדים רק 11% מערכם, אך כתשעה חודשים לאחר ההשקה, וספציפית בחודשים אוגוסט - ספטמבר, ירידת המחיר עולה לכ-16%, לאור ההשקה הצפויה של הדגם הבא, אך זה אומר שהמכשיר שאתם קונים הוא כבר מיושן באותו רגע.