1. מצלמה אחת או שתיים?
בשוק מצלמות הדרך יש 3 סוגי מצלמות שונים - מצלמה יחידה המצלמת את המתרחש מחוץ לרכב ובחזית; מצלמה דו-כיוונית המאפשרת לצלם בו זמנית את המתרחש מחוץ לרכב בחזית וכן את המתרחש בתוך הרכב; ומצלמה כפולה המצלמת את חזית הרכב ואת המתרחש מאחור.
2. איכות הצילום - רזולוציה, קצב פריימים
חשוב לוודא מהי רזולוציית הצילום של המצלמה, כאשר האופציות הזמינות כיום בשוק הן לרוב 720p HD עבור המצלמות הזולות, Full HD 1080p עבור מצלמות הביניים, ורזולוציית צילום של 4K עבור המצלמות היקרות יותר. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יהיה ניתן להבחין בפרטים קטנים כמו לוחית רישוי או עצמים מרוחקים. מנגד, יש להשתמש בכרטיס זיכרון גדול ויקר יותר.
נקודה טובה באמצע היא מצלמות Full HD - מדובר ברזולוציה שלרוב מספיקה לתיעוד הדרך ברמה גבוהה, ונפח האחסון הנדרש אינו גבוה. אלמנט נוסף המשפיע על הוידאו הוא קצב הפריימים - שעומד על 30 פריימים לשנייה במצלמות הממוצעות ומגיע עד ל-60 פריימים לשניה (FPS) במצלמות היקרות יותר. עם זאת, לאיכות החיישן והעדשה תפקיד לא פחות חשוב באיכות הווידאו, כך שרצוי שתצפו בסרטוני דוגמה שצולמו על ידי המצלמה בה אתם מעוניינים על מנת לדעת אם האיכות מספקת אתכם.
3. כמה תרצו להקליט?
מרבית מצלמות הדרך דורשות כרטיס זיכרון חיצוני כדי לשמור את ההקלטות. נפח האחסון המקסימלי שהמצלמות תומכות בו נע בין 32GB ל-128GB, וכדאי לוודא מה הנפח המקסימלי לדגם שבחרתם, שכן כרטיס שאינו תואם לא יעבוד. אם אתם נוהגים שעות ארוכות על הכבישים, ובייחוד במקרה שרכשתם מצלמה כפולה, נמליץ על נפח אחסון של 64 או 128 גיגה-בייט - מה שיאפשר עד לכ-20 שעות הקלטה ויותר (בהתאם לרזולוציית הצילום וקצב הפריימים). אם אינכם נוהגים שעות ארוכות, סביר שתסתפקו במצלמה התומכת בעד 32GB.
כמו כן, מרבית המצלמות מכילות תכונה המכונה "הקלטה מחזורית" ( Loop Recording). תכונה זו מאפשרת צילום רציף עד למקסימום נפח הכרטיס, ובשלב זה המצלמה מוחקת את הסרטון הישן ביותר וכך ממשיכה בלולאה. שיטה זו ידועה כ-Fifo -First In First Out.
4. מסך מובנה ו-WiFi
בשוק ישנן מצלמות המציעות מסך מובנה בגדלים שיכולים לנוע בין 1.5 ל-4 אינץ' (או יותר), חלקם מסכי מגע אך לרוב אלו מסכים פשוטים באיכות נמוכה. באמצעות המסך תוכלו לודוא שהתקנתם את המצלמה כראוי ובזווית הנכונה וכן ניתן לצפות בסרטונים שצולמו. במצלמות בהן לא תמצאו מסך מובנה, תוכלו לצפות בהקלטות באמצעות קורא כרטיסי זיכרון המחובר למחשב או לסמארטפון שלכם, או באמצעות אפליקציה ייעודית - וזאת אך ורק אם המצלמה תומכת ב-WiFi - תכונה הזמינה לרוב במצלמות היקרות יותר.
5. התקנה מקצועית
את כל מצלמות הדרך ניתן לחבר לרכב בשני דרכים: חיבור באמצעות כבל 12 וולט אל שקע המצת או חיבור ישירות אל המצבר. ההבדל בין שתי צורות ההתקנה פשוט למדי - חיבור לשקע המצת יאלץ אתכם לוותר על השימוש בשקע למטרות אחרות (טעינת סמארטפון, לדוגמה) והמצלמה תעבוד רק כאשר הרכב מונע, והכבל יתנדנד לו מהשמשה הקדמית. חלק מהמצלמות מגיעות עם ערכה לפירוק חיפוי הפלסטיק ברכב כדי להסתיר את הכבל.
מנגד, בחיבור ישיר למצבר הרכב, המצלמה תוכל לעבוד גם בחניה אם היא מציעה חיישן המסוגל לזהות זעזוע, ולא תבצע שימוש בשקע המצת, אך יש לגשת לאיש מקצוע כדי לבצע זאת. חלק מן המצלמות מגיע עם סוללה מובנית, מה שיסייע לאלו שיתקינו את המצלמה בחיבור לשקע המצת. חלק מן המצלמות מגיעות עם חיישן G-Sensor, שמסוגל לזהות זעזוע ולהפעיל צילום וידאו או סטילס מידי, גם בחניה. כך, במקרה של תאונה כאשר הנהג אינו ברכב, תדלק המצלמה אוטומטית ברגע שזו תזהה את הפגיעה, ותחל לצלם את האירוע.
תוכלו להשוות מחירים לכל סוגי מצלמות הרכב כאן >>