אם אתם משתמשים כבדים בטלפון הנייד, אתם בטח מכירים את תחושת האימה כאשר אתם מגלים שנותרו לכם 5% סוללה, והמטען לא בהישג יד. בבית או במשרד אתם יכולים כמובן לחבר את הטלפון למטען הקיר, אבל בשטח, בתחבורה הציבורית ובטיול בחו"ל אתם עלולים למלוא את עצמכם ללא הטלפון הסלולרי. סוללה ניידת טובה בתיק (בהנחה שזכרתם להטעין אותה) יכולה להציל אתכם במקרים כאלה, אבל איזו סוללה תתן לכם את התמורה הטובה ביותר?


לצורך כתבה זו שהכנו יחד עם "תכנית חיסכון" (ערוץ 12), אספנו 5 סוללות גיבוי מכמה רמות מחיר, כולן בקיבולת הנפוצה ביותר 10,000mAh, ובדקנו אותן במשך כשבוע באופן השוואתי. אלו המבחנים שערכנו:


●  לכמה אחוזים מסוגלת כל סוללה להטעין את הטלפון הסלולרי במשך שעה אחת

●   כמה זמן לוקח לכל סוללה להטעין את הטלפון במלואו מ-0% ל-100%

●   כמה פעמים כל סוללה מסוגלת להטעין את הטלפון הסלולרי עד שצריך לטעון אותה בשנית

●   כמה זמן לוקח לכל סוללה להיטען במלואה


בנוסף, בדקנו את נוחות השימוש והפיצ'רים המיוחדים של כל סוללה. את בדיקות הטעינה ביצענו עם המכשיר Samsung Galaxy S10 Plus, שלו סוללה בקיבולת של 4,100mAh. התוצאות לפניכם.




חושבים על דגם אחר? השוו מחירים של מעל אלף סוללות גיבוי.

רוצים לדעת מה חשוב לדעת לפני שקונים מטען נייד? קראו את המדריך המלא.




במקום החמישי: FineBlue SP110

את הסוללה הזו, שרכשנו בשוק, לא תמצאו ברשת בשום מקום. הצלחנו למצוא אותה תחת מותג אחר - Sunpin SP110; ככל הנראה היבואן ייבא אותה לארץ תחת מותג עצמאי (מה שנקרא "מותג מדבקה").


על פניו, זו הסוללה המתקדמת ביותר מבחינת מפרט: היא מגיעה עם שתי יציאות USB בגודל מלא, לא פחות מ-3 כניסות (כדי להטעין את הסוללה עצמה) - Micro-USB, USB-C ו-Lightning כך שתוכלו להטעין אותה עם כבלי האנדרואיד או האיפון שלכם מכל הסוגים; מסך דיגיטלי שמציג את אחוזי הסוללה ואת הכניסות והיציאות הפעילות, וטעינה בעוצמה של עד 2.1 אמפר. הסוללה עצמה שטוחה ודקה יחסית, בערך בגודל של סמארטפון גדול, ומשקלה 210 גרם. בקופסה תמצאו כבל תלת ראשי שמאפשר לטעון אותה עם כל שלושת הכניסות.


ועדיין, עם כל הפיצ'רים וכיבוי החיבורים, הסוללה הזו היא הכי פחות אפקטיבית מבין המתמודדים במבחן הביצועים. לאחר שעה שלמה של הטענה, הטלפון הוטען רק ל-41% מקיבולת הסוללה שלו, ולטעינה מלאה נדרשו 2:42 שעות. במחזור הטעינה השני, ה-SP110 הצליח להטעין את הטלפון 71% נוספים. הטענה של סוללת הגיבוי עצמה ארכה 4:45 שעות.





במקום הרביעי: Romoss Solit 5

הסוללה של Romoss נמנית על סדרת Lite של החברה, אבל זו סוללה עבה (2 ס"מ) וכבדה למדי ששוקלת 283 גרם. היא מגיעה בעיצוב פשוט של פלסטיק חלק ולבן, וכוללת שתי יציאות USB בגודל מלא, אחת מהירה בהספק 2.1 אמפר ואחת אטית בהספק 1 אמפר; כניסת Micro-USB להטענה עצמית ו-4 נוריות חיווי. 

בדקנו את ביצועי הסוללה באמצעות היציאה המהירה, וקיבלנו 54% טעינה של ה-Galaxy S10 Plus לאחר שעה שלמה - לא קצב מרשים; טעינה מלאה לקחה 2:03 שעות. עם זאת, המשקל הכבד הצדיק את עצמו בסבב הטעינה השני; הסוללה הצליחה להטעין את המכשיר ל-81% לפני שהרימה ידיים. טעינה מלאה של סוללת הגיבוי עצמה ארוכה ולקחה לנו 5:05 שעות.




 

במקום השלישי: Miracase MPB10000J

הסוללה מבית Miracase מגיע עם תכונה חשובה ונוחה: כבל מובנה להטענת הטלפון. היא קיימת בשלוש גרסאות - עם כבל USB-C, כבל MIcro-USB או כבל לאייפון, כך שלפני הרכישה חשוב לבחור את תת-הדגם המתאים לטלפון שלכם. בנוסף יש יציאת USB אחת, שקע טעינה עצמית מסוג Micro-USB ו-4 נוריות חיווי למצב הסוללה. גם סוללה זו שטוחה ודקה - פורמט מאוד נוח לנשיאה ושימוש - ומשקלה 237 גרם.


בשעה אחת של טעינה, הסוללה הצליחה לטעון את ה-Galaxy S10 ל-54% מקיבולת הסוללה שלו, ולקחו לה 2:03 שעות כדי לטעון אותו במלואו. מחזור הטעינה השני היה קצר במיוחד, רק 61% לפני שהסוללה שבקה חיים. כדי להטעין את סוללת הגיבוי עצמה לקחו לנו 4:38 שעות.





במקום השני: Anker PowerCore 10050

הסוללה של אנקר גם היא שמנמנה (2 ס"מ) עוביה, אבל קצרה יותר ובעיקר פחות כבדה מזו של Romoss, עם משקל של 238 גרם. היא מגיעה עם מעטפת מתכתית כסופה ונאה, ועליה לחצן עגול שבתוכו מסודרות 10 נוריות חיווי למצב הטעינה. בגזרת החיבורים המצב דל למדי - יש יציאת USB אחת וכניסת Micro-USB אחת לטעינה עצמית, וזהו. המיוחד בסוללה הזו היא התמיכה שלה בטכנולוגיית הטעינה Quick Charge 3.0 של קוואלקום, שיכולה להטעין מכשירים תומכים במהירות.


באופן לא מפתיע, המותג המוכר יותר הצדיק את שמו והציג ביצועים טובים. ה-PowerCore טענה את מכשיר הבדיקה ל-74% תוך שעה אחת, שזה קצב מרשים; לטעינה מלאה שלו נדרשות 1:38 שעות. מחזור הטעינה השני היה טוב מאוד גם הוא וטען את המכשיר ל-71% בטרם הסוללה נגמרה. טעינה מלאה של סוללת הגיבוי היתה ארוכה ולקחה 5:05 שעות.





במקום הראשון: XIaomi Mi Power Bank 2s

הסוללה מבית שיאומי מגיעה בגימור מתכתי מלא ובעיצוב פשוט. היא דקה, מוארכת ונוחה לנשיאה ומשקלה 241 גרם. היא כוללת שתי יציאות USB בקצב טעינה של עד 2.4 אמפר - הגבוה ביותר מבין המתמודדות, כניסת Micro-USB לטעינה עצמית ו-4 נוריות חיווי למצב הסוללה.


גם הסוללה של שיאומי הצליחה לטעון את מכשיר הבדיקה ל-74% מקיבולתו בתוך שעה אחת, ולקח לה 1:43 בלבד לטעון אותו במלואו. מחזור הטעינה השני טען את המכשיר ל-87%, יותר מכל מתמודד אחר, מה שאומר שהקיבולת האמיתית שלה קרובה יותר מהאחרים למה שמוצהר. טעינה של הסוללה עצמה היתה הקצרה ביותר, 4:08 שעות. במחיר של כ-80 שקלים בלבד, זו הסוללה המהירה והאפקטיבית ביותר, והיא זוכה במקום הראשון במבחן.


לנוחתכם, סידרנו את תוצאות מבחני הביצועים של הסוללות בטבלה:




האוזניות Miracase MPB10000J נמסרו לבדיקה באדיבות KSP