משחקים ולומדות מכל מקום: סמארטפון / טאבלט
כמה פשוט, ככה יעיל. זה לא סוד שילדים אוהבים מסכים ויודעים לתפעל אותם בעצמם מגיל צעיר מאוד. אז איזה מכשיר סלולרי יספק את המשועמם הצעיר? תתפלאו אבל לא תזדקקו ליותר מדי: הרי כל מה שצריך זה מסך גדול מספיק (5.5-10.5 אינץ'), נפח אחסון נדיב וחיי סוללה ארוכים, כאלו שיידעו להתמודד עם הפעלה ממושכת של מוזיקה, סרטים וסדרות שהורדו מראש (טיסה, זוכרים?). אופציות רלוונטיות ולא יקרות מדי הן ה-Xiaomi Redmi Note 7, Xiaomi Pocophone F1 ואפילו סתם מכשיר סלולרי או כל טאבלט שצובר לכם אבק במגירה יכול להיות אלטרנטיבה מעולה כמסך נייד לעת מצוא.




כדי שהסוללה לא תיגמר: מטען נייד / סוללת גיבוי
העידן הנוכחי מספק לנו אמנם מטוסים עם חיבורי USB ואפילו שקעי חשמל לעיתים, אך לא כך המצב בכל המקרים, בוודאי לא בכל טיסות הלואו-קוסט או טיסות מקומיות וקצרות. סוללת הגיבוי פשוט תימנע מכם להגיע למצב של היעדר אנרגיה במכשיר שברשותכם: אוזניות אלחוטית, סמארטפון, טאבלט ואפילו מצלמה עם מתאמים רלוונטיים – סוללת הגיבוי תעניק את השעות הנוספות שכל כך חסרות להם למעלה בשמיים. למה חשוב לשים לב? קיבולת, קיבולת, קיבולת, וככל שהיא גדולה יותר, כך עדיף. לאחרונה ערכנו השוואה בין סוללות גיבוי ברמות מחיר שונות – מוזמנים להציץ ולבחור את סוללת הגיבוי המתאימה לכם.




לשמוע מוזיקה מכל מקום: אוזניות
אם לא תרצו שכנים ממורמרים או דיילים כועסים על זה שהפעלתם סאונד בקולי-קולות, תאלצו להצטייד באוזניות. כאן העולם מתחלק לשניים: חוטי ואל-חוטי. יש מספיק יתרונות וחסרונות לשתי האופציות, אבל אנחנו נציג רק את העדפתנו האישית ובל לשכוח, החוקית מביניהן; במקום שממילא מוגבל באנרגיה, תמיד נעדיף את האופציה ה"חסכונית" יותר, כלומר אוזניות חוטיות. הן מתחברות בקלות, תובעות מעט מאוד אנרגיה (שנלקח מהמכשיר אליו הן מתחברות) ולא דורשות התעסקות עם טעינה לאחר מכן. וגם חשוב לזכור, קישורית בלוטות' אסורה לשימוש כשאתם באוויר והפעלת "מצב טיסה" ברגע ההמראה ימנע מכם להדליק את התקן האלחוטי. מגוון האוזניות החוטיות כה עצום שלא משנה מה נציע, כל אוזניות שנמצא בין טווח המחירים 80-150 שקלים העומדת מאחורי יצרנית מוכרת, אמורה להספיק לכם לחלוטין. ועוד טיפ קטן: אל תתפתו לרכוש אוזניות זולות מדי או לסמוך על אוזניות ישנות מאוד ו"גוססות" – הדבר האחרון שתרצו בטיסת 12 שעות זה להיתקע ללא אוזניות.




גיימינג נייד: קונסולות משחק
אם הילדים מאסו בצפיית סרטים והאזנה למוזיקה, הגיע הזמן להפעיל אותם. כאן קונסולות המשחקים נכנסות לתמונה וכמובן – הניידות שבהן. חברת המשחקים המפורסמת נינטנדו היא המלכה הבלתי מעורערת בעולם הקונסולות הניידות ומציעה את ה- Nintendo Switch, מהקונסולות הפופולריות ביותר בעולם. כמובן שיש עוד שחקנים בולטים בשוק, חלק מוכרים והרוב פחות אבל הפופולריות הגבוהה של היצרנית מיפן, לצד היצע המשחקים הרחב, מאפשרות לרוב הילדים להסתדר עם ה- Switch. חשוב גם לזכור שבעידן הנוכחי המון משחקים מעולים כבר מחכים לכם בסמארטפון, כך שאם הורדתם מראש משחק שאינו מחייב חיבור תמידי לאינטרנט – הנה לכם עוד קונסולת משחקים ניידת.


לא רק מסכים: משחקי קופסה עם חברים
בעולם ששייך למסכים, כבר כמעט שכחנו ממשחקי הקופסה הקלאסיים שליוו אותנו לאורך הילדות ובלעדיהם שום ערב משפחתי לא היה שלם. לא משנה אם זה לימוד אותיות, פאזל מאתגר, שאלות טריוויה, משחק זיכרון או עוד סיבוב ב"סולמות ונחשים", משחקי הקופסה ידועים כמקרבים בין המשתתפים ויכולים להוות בסיס מצוין לקראת הטיול המשותף שלכם יחד עם הילדים. משחקי הקופסה נעים במחירים מגוונים, החל מ-30 שקלים למשחקים הבסיסיים ויכולים גם להאמיר עד ל-150 שקלים עבור משחקי קופסה מפותחים ויצירתיים במיוחד.