רכשתם מסך טלוויזיה חדש לאחרונה? אלא אם כן רכשתם מסך יוקרתי שמגיע עם מערכת רמקולים משובחת או אפילו נפרדת, סביר להניח שאתם מביטים כרגע במכשיר שמצויד בזוג רמקולים פשוט ומוגבל שנמצא בתוך הטלוויזיה עצמה. מכיוון שהמגמה כיום היא מכשירי טלוויזיה דקים ככל שניתן, האיכות שתוכלו לצפות מהרמקולים המובנים מוגבלת מאוד.


אז איך תשפרו את איכות ההאזנה בסלון? אספנו עבורכם מספר פתרונות שיעצימו את חוויית הצפייה הכוללת שלכם.



מגבר ומערכת רמקולים:

אם יש ברשותכם מערכת קולנוע ביתית הכוללת רמקולים ומגבר - אתם כבר בדרך הנכונה. כל שתצטרכו זה כבל מתאים, בין אם זה HDMI, כבל אופטי או אפילו RCA, ותוכלו לחבר את מכשיר הטלוויזיה החדש אל המערכת הקיימת שלכם.



מערכת קולנוע ביתי


ברמה הטכנולוגית, פתרון מהסוג הזה יעניק לכם את חוויית השמע הטובה ביותר כשמדובר בתוכן טלוויזיוני. כמובן שמגוון האופציות לבחירה בקטגוריה הזו הוא כמעט אין סופי, מכיוון שמגבר אודיו שמסוגל להתחבר לטלוויזיה יכול לנוע מבחינת עלויות בטווח שבין פחות מ-1000 שקלים ועד סכומים אסטרונומיים בני 5 או 6 ספרות.


אחד הפיצ'רים שבין היתר קובעים את מחיר המגבר הוא מספר הערוצים. החל ממגבר סטריאופוני שמסוגל לתת חיים בצמד רמקולים בלבד, ועד מגברים עם יותר מעשרה ערוצים שמיועדים למספר רב יותר של רמקולים מסוגים שונים לחזית מיקום הישיבה, רמקולים שיוצבו מאחורי הצופה ואפילו כאלו שימוקמו מעליו. כמובן שהמחיר הכולל ייקבע גם על פי איכות הרמקולים ומספרם. רק לדוגמה: מגבר עם שישה ערוצים יעלה כ-1000 שקלים ולעומתו מגבר אחר של אותה חברה בדיוק - יגיע למחיר של 15 אלף שקלים, ובאותה נשימה - זוג רמקולי מדף יעלו כ-800 שקלים כשמערכת שכוללת 6 רמקולים וסאב-וופר יכולה לעלות מעל 3000 שקלים. במילים אחרות, השמיים הם הגבול אם תבחרו בפתרון הזה.


להשוואת מחירי רמקולים



מגבר קולנוע ביתי


אם רכשתם מערכת הכוללת 5 רמקולים ויותר, ככל הנראה תצטרכו התקנה מיוחדת של חלקם על גבי הקיר שמאחורי הצופה. את יחידת הסאב-וופר ממקמים על הרצפה וניתן להחביא אותה במקום בו היא לא תבלוט או תתפוס מקום חשוב בסלון.


המגברים החדשים כיום כוללים גם פיצ'רים שקשורים לעולם המובייל, כך שניתן לחבר סמארטפון למגבר באמצעות טכנולוגיית Bluetooth, ניתן לקבוע איזורי מוזיקה שונים כך שבאמצעות אותו מגבר אחד מבני הבית יוכל לשמוע את המוזיקה האהובה עליו ומישהו אחר ישמע מוזיקה אחרת לחלוטין.


להשוואת מחירי רסיברים

קיראו את המדריך המלא לרכישת רסיבר



מקרן קול (סאונד-בר)

זהו כנראה הפתרון הנוח ביותר, שאמור לייתר את הצורך במערכת רמקולים ולהחליף אותןם במערך רמקולים וירטואליים. מדובר ברמקול מוארך שיושב למרגלות הטלוויזיה וכולל מספר אלמנטים בגדלים שונים ובכיוונים שונים על מנת לכסות הן את טווח הצלילים - הגבוהים והנמוכים, והן כדי לכסות את איזור הצפייה ולדמות סט רמקולים במקומות שונים, על מנת שהקול יגיע היטב לכל נקודה בחדר.



מקרן קול - סאונד בר


גם מקרני הקול האלו מגיעים בתצורות שונות, כאשר התצורה הנפוצה ביותר היא רמקול אחד משופע אלמנטים ולצידו סאב-וופר, אותו רמקול גדול שאחראי על צלילי הבס העמוקים בסרטים. מקרן קול פשוט יחסית יעלה פחות מ-1000 שקלים ולעומתו תוכלו למצוא מקרני קול יוקרתיים שמחירם יאמיר עד אל מעבר לעשרת אלפים שקלים. מקרני קול מצוידים בדרך כלל הן בחיבור בלוטות', שאחראי על חיבור מקרן הקול לטלפון סלולרי או מחשב נייד - והן בחיבורי HDMI או חיבור אופטי, כדי שניתן יהיה לחבר אותם לטלוויזיה.


להשוואת מחירי מקרני קול



רמקול חכם

עולם הרמקולים החכמים פרץ אל חיינו בשנים האחרונות וסידר לנו מוזיקה נגישה (כמעט) בכל מקום בו אנו נמצאים. הרמקולים האלו מצוידים לרוב בטכנולוגיית בלוטות' שפחות מתאימה לטלוויזיות, בעיקר בגלל העובדה שרוב הטלוויזיות אינן משתמשות בטכנולוגייה זו על מנת להעביר סאונד כי העיכוב (Latency) שנוצר בזמן העברת הקול גורם לחוסר סינכרון בין התמונה והקול.



החבר החדש בבית: רמקול חכם. פחות מתאים לחיבור לטלוויזיה


במוזיקה הבעיה הזו לא קיימת, לכן עולם הרמקולים הזה פופולרי בעיקר למשתמשי הסמארטפונים, למרות שיש כמה פתרונות בודדים ולא פשוטים כדי לחבר רמקולים כאלו למכשיר טלוויזיה, זו לא הדרך המומלצת. זהו פתרון נהדר לשים בחדרים בבית או לקחת לטיולים בטבע והוא מתאים לכל מי שיש סמארטפון.


להשוואת מחירי רמקולים חכמים



אוזניות

מדובר בפתרון אינדיבידואלי שממנו נהנה צופה אחד בלבד. ברוב המקרים לא תוכלו להשתמש באוזניות Bluetooth למיניהן גם הפעם בגלל היעדר טכנולוגיה זו בטלויזיה וחוסר ההתאמה בין הקול והתמונה. ניתן לרכוש מתאם אלחוטי מיוחד שמסייע בחיבור של אוזניות אלחוטיות לטלוויזיה, אבל הפתרון הזה גם מסבך וגם מייקר משמעותית את המערכת.



אוזניות אלחוטיות לטלוויזיה: פתרון אישי


הפיתרון במקרה הזה מגיע בצורת אוזניות ייעודיות לצפייה בטלוויזיה, שמצוידות בתקשורת רדיו לטוח קצר המאפשרת צפייה חלקה ללא שיבושי קול. האוזניות הללו מיועדות ברוב המקרים ללקויי שמיעה או אנשים מבוגרים שאינם שומעים היטב, אבל הוא בהחלט מעניק פתרון של שמיעה איכותית ואפילו אינטימית.


המערכת מורכבת מתושבת שנמצאת ליד הטלוויזיה ומחוברת אליה, ואילו האוזניות עצמן הן אלחוטיות ויכולות לעבוד בטווח של כמה מטרים מהתושבת. גם במקרה הזה תוכלו למצוא הבדלי מחירים די משמעותיים שנובעים בד"כ מאיכות האוזניות. כך למשל תוכלו למצוא מערכות אוזניות שיעלו 350 שקלים לעומת מערכות שמחירן יעמוד על 1,500 שקלים ומעלה.


כדאי לדעת שחלק קטן מהטלוויזיות החדשות מצויד בטכנולוגיית Bluetooth ואם היא בגרסה 5.0, אז תוכלו לרכוש כל זוג אוזניות שתומך ב-Bluetooth 5.0, ללא חשש של שיבוש בסינכרון הקול והתמונה. 


להשוואת מחירי אוזניות אלחוטיות לטלוויזיה



בשורה התחתונה

אחרי שהבנתם שעבור חוויית קול משופרת לטלוויזיה שלכם תצטרכו להפרד מעוד כמה שקלים, נותר לכם להחליט עכשיו על איזו רמה של סאונד אתם רוצים, וחשוב מכך, כמה כסף אתם מוכנים להשקיע.


אין ספק שהפתרון העדיף מבחינת האיכות והפוטנציאל לשיפור נוסף בעתיד הוא מערכת של מגבר ורמקולים, אבל הוא ללא ספק היקר ביותר. מכיוון שהפתרונות של אוזניות או חיבור של רמקול חכם הם מעט מורכבים עבור המשתמש הממוצע, אנחנו נשארים למעשה עם הסאונד בר, שמהווה פיתרון טוב במחיר סביר ובלי סיבוך רב. אם אכן זה הפיתרון המועדף עליכם, נשאר מעתה להחליט רק איזה סאונד בר אתם רוצים.