נשלחתם לבידוד ביתי בעקבות חשד להדבקה בוירוס הקורונה? אתם לא לבד, ויש לנו כמה רעיונות שיסיעו לכם להעביר את הזמן בבידוד
לירן עבדי |
08/03/2020
צפו בוידיאו וקראו ספרים בטאבלט
בהיעדר טלוויזיה בחדר המבודד, טאבלט הוא מסך נייד מספק לעת מצוא, שגם מסוגל להכיל בתוכו את כל התוכן שרק תרצו: יוטיוב, נטפליקס וכמובן – גישת אינטרנט מלאה עם דפדפן ל"חלל החיצון", כך שאין סיכוי שתרגישו מנותקים, גם אם אתם נמצאים בחדר המבודד למעלה משבועיים.
הרכיבו פאזלים ומשחקי הרכבהיש צורך להסביר? משחק ההרכבה העל-זמני ישרת היטב את כל המבודדים בחדר הסגור, לא משנה מה גילם או סוג התחביבים שלהם. בין אם מדובר בפאזל בן 100 או 10,000 חלקים, מורכב מדמויות מצוירות או מתמונה מפורסמת, החידה בהמשכים תהיה מהנה ומאתגרת לכולם ובקלות יכולה לסחוט מכל המבודדים מספר שעות לא מבוטל של שיתוף פעולה מהנה ומתגמל.
האזינו למוזיקה ברמקול נייד
זה לא סוד שסגנונות מוזיקה שונים יכולים להפיג את השעמום הטיפוסי ובכלל, להנעים את האווירה ולהרגיע את כל המבודדים באותו חדר. הרמקולים הניידים כיום כוללים חיי סוללה ארוכים, התממשקות אלחוטית למכשירים הסלולריים שלנו ולא פחות חשוב – איכות סאונד טובה שתעניק חוויה מרגיעה שתקל על כל השוהים בחדר המבודד.
שחקו בקונסולות גיימינג ניידות
עם או בלי קשר לחדר המבודד, הקונסולות הניידות הן דרך מצוינות להעביר את הזמן. מעבר להנאה שמגיעה עם הקונסולות, השעות הארוכות מול המסך הקטן מאוד מהר יתגלו כיתרון ובמקום לחשוב על המשך היום בחדר הסגור, הקונסולות מסוגלות לשאוב את השחקנים עמוק-עמוק לתוך שעות רבות של הסחת דעת.
נשמו אוויר צח גם בחדר הסגור
בחדר סגור וקטן, שבו כמות השוהים לא מתחלפת לתקופה ארוכה, רק טבעי יהיה לרצות לאוורר את החדר בתכיפות רבה. מטהרי האוויר נועדו בדיוק למטרה זו: חלקם נשלטים מהסמארטפון, האחרים מציגים צגים נוחים לשימוש וכמה מהם גם מאפשרים שליטה קולית. המשותף לכולם - טיהור האוויר בחדר ואוורור מתמשך שלו, לרווחת כל דיירי הבית.
שחקו במשחקי קופסה
מצאתם את עצמכם עם עוד אנשים מבודדים בחדר? משחקי הקופסה הקלאסיים שכולנו גדלנו עליהם הם דרך נהדרת להעביר את הזמן. התחרותיות המהנה וחווית ה"ביחד" יכולה למנוע הרבה רגעי תסכול ומסוגלת לאחד בין המבודדים, שנאלצים לחלוק חדר יחד, ברוב המקרים בעל כורחם.
עשו קצת ספורט
זה שאתם בבידוד לא אומר שכדאי להזניח את הגוף. הסטפר ושק האגרוף הם שתי פעילויות ספורט פשוטות וזולות יחסית, שגם אינן דורשות מקום רב מדי בחדר, אך עדיין יידרשו מכם להניע את הגוף בקצב שייגרום לכם להזיע קצת ולשרוף קלוריות. אחרי כמה ימים של בטלה בחדר הבידוד, בין ארוחה למנוחה, צאו לחצי שעה על הסטפר - הגוף שלכם יודה לכם אחר כך.
קראו ספרים
מכורים לספרים אבל עדיין תקועים בחדר המבודד? במקום להיערך מראש עם עשרות ספרים כבדים שתופסים המון מקום יקר ויידחסו לחדר שממילא קטן, רכשו לעצמכם קורא ספרים אלקטרוני. היתרון המיידי: אחסון של כל הספרים האהובים עליכם במיני טאבלט קל ונוח לשימוש שמשקלו אינו עולה על 250-300 גרם.
פתחו את הצד היצירתי שלכם
נמצאים בחדר המבודד יחד עם ילדים? הגיע הזמן לנצל את הזמן למעט יצירתיות. רכשו לעצמכם חומרי יצירה לשעות פנאי שלא נגמרות. הכל כשר: חוברות צביעה, טושים וצבעי פנדה בכל הגוונים, מנקי מקטרות, ערכות בצק, בריסטולים, סרטי בד, חישוקי מתכת וערכות הכנה של כל דבר העולה על רוחכם. כמה שיותר חומרי גלם שהילדים יוכלו "לשחק" איתם לאורך השעות הארוכות - יותר טוב.
למדו לנגן גיטרה
השהות הממושכת בבידוד היא הזדמנות טובה לשפר את יכולות המוזיקה שלכם. היינו ממליצים להתחיל בגיטרה – אחד מכלי הנגינה הפשוטים ביותר לניגון. כמובן שלא תצאו מהחדר המבודד כאגדות רוק, אבל אפילו לימוד בסיסי של טכניקות, ניגון של בית אחד משיר אהוב ואולי אפילו הבנת אקורד או שניים, יכולה להוציא אתכם מהחדר עם תחושת הישגיות מספקת. הרשת מלאה בסרטונים הדרכה למתחילים, וזו ההזדמנות שלכם להכניס קצת מוזיקה לחיים.
שבו בנוח
גם אם בחדר המבודד מחכים לכם כבר מיטה וכיסאות ישיבה, אין מושב נוח כמו פוף ענק ומכיל, כזה שמחבק את הגוף ומשרה אווירת רוגע על מי שיושב עליו. הפופים מגיעים במגוון צורות, צבעים ונוחיות שונה, מסוגי ביטנה, דרך בדים שונים ועד לצורת הישיבה עליהן. מצאו את הפוף הנכון עבורכם ותנו לגוף את המנוחה שהוא זקוק לה.