בשנים האחרונות, הסמארטפון הפך להיות חלק בלתי נפרד משגרת חיינו – הוא קם איתנו בבוקר בעזרת השעון המעורר, מלווה אותנו בכל שעות היום, ואפילו מנטר את שעות השינה שלנו. אך הסמארטפונים אינם נמצאים רק אצל מבוגרים או בני נוער, הם מגיעים לאצבעותיהם הקטנטנות של פעוטות וילדים בגיל הרך. כך נוצר מצב שההורה אינו מעוניין למסור את מכשירו האישי בכל פעם שהילד מבקש, ולכן הילד מקבל סמארטפון משלו – לעיתים קרובות טרם עלייתו לכיתה א'.


לילד הממוצע אין ממש שיחות לבצע במהלך היום והוא לא מנווט לבית הספר או לגן עם Waze. הסמארטפון ישמש את הילדים בעיקר לרשתות חברתיות (תגובה לסטורי האחרון של החבר שבדיוק מלקק גלידה), וכמובן למשחק. אצל הורים רבים עלה הצורך להגביל את השימוש במכשירים הללו או לעקוב אחר השימוש והפעילות בהם, כדי למנוע מראש מקרים של חרמות והטרדות, להיות מעורבים בפעילויות של הילד בעולם הדיגיטלי מרחוק (ולעיתים בסתר) וכמובן למנוע מקרים בהם שיעורי הבית והמשחקים בחוץ נזנחים לגמרי. רגע לפני שהחופש הגדול מתחיל, קפצנו אל חנות האפליקציות הקרובה ומצאנו לכם מספר אפליקציות מומלצות:

Screen Time Parental Control
האפליקציה, שזמינה גם לאנדרואיד וגם ל-iOS, חייבת להיות מותקנת על מכשיר השייך לילד (הנשלט) ועל המכשיר השייך להורה (השולט). לאחר תהליך ההתקנה, עליכם להירשם לשירות (שבועיים בחינם), תוך מתן הרשאות רבות למכשיר הנשלט. בתוך האפליקציה ניתן לשלוט במכשיר הנשלט עם מגוון אופציות לבחירה: הגבלת זמן או שעות של שימוש במכשיר, כולל הפעלת מצב הפסקת עבודה (חיוני לזמן שיעורי הבית), עצירה מוחלטת של המכשיר לפרק זמן קצוב, הגבלה על הורדת אפליקציות מהחנות, אפשרות למתן צ'ופרים אם הילד סיים את משימותיו מוקדם מהמתוכנן ועוד.
מחיר לאחר תקופת הניסיון: 12 שקל לחודש.



YLimit – שליטה ובקרת הורים
האפליקציה, שתומכת כרגע רק במכשירי אנדרואיד, פועלת ועוקבת ברקע אודות השימושים במכשיר של הילד, כולל מעקב פיזי בעזרת GPS. הילד יכול להשתמש במכשיר כרגיל, אך לרשות ההורה היכולת התמידית לדעת היכן הוא, איזה אפליקציות הוא הוריד ואף להגביל את זמן השימוש במכשיר. בנוסף, האפליקציה מאפשרת לעצור פעילויות מסוכנות, להגביל רדיוס שטח שבו הילד צריך להיות, והילד יכול לשדר אותות מצוקה עם המיקום המדויק שלו למכשיר של ההורה. שימו לב, האפליקציה אינה תומכת במכשירי Apple והיא דורשת תשלום, אך באורח פלא אינה מציינת מהו הסכום המדויק עד ההרשמה לשירות והפעלתו.



Find My Device
אפליקציה חינמית מבית גוגל המאפשרת מעקב פיזי אחר המכשיר של הילד. ניתן לראות על המפה באתר או באפליקציה היכן הילד בכל נקודת זמן, כמה סוללה נשארה לו, לאיזה רשת WiFi הוא התחבר ועוד. בנוסף, ישנן אפשרויות להשמעת צלצול גם במצב שקט או רטט, לחסום את המכשיר במקרה הצורך ולמחוק את כל התוכן שעל המכשיר – במקרה והמכשיר נגנב או אבד. אפליקציה דומה לאייפון נקראת Find My iPhone, אך הוא מכיל אופציות מצומצמות בלבד.



Cerberus
אפליקציה שנועדה רק למכשירי אנדרואיד, כאשר בראש ובראשונה היא פותחה למעקב פיזי של המכשיר והילד בעזרת GPS. עם זאת, בעקבות כמה עדכונים מהותיים שהיא עברה, האפליקציה מציעה כעת שלל אופציות לשליטה ומעקב, בהן יצירת מסלול על המפה בהתאם למיקום של המכשיר במשך היום, הקלטת קול בחשאי, צילום תמונות או סרטון בחשאי, הפעלת אזעקה, כיבוי רשת ה-WiFi או אפשרות למעקב אחרי האפליקציות שהותקנו במכשיר.
מחיר: 21 שקל לחודש.

TeenSafe
כלי נהדר האהוב על ההורים בארה"ב, מאפשר גישה ליישומים הפופולריים ביותר שמותקנים על המכשיר של הילד. תהליך ההתקנה במכשירי אפל אמנם ארוך, אך באורח הפלא היישום לא מופיע בחנות האפליקציות של גוגל. ככל הנראה רק לאחר הרישום והתשלום מתקבל לינק להורדת האפליקציה, שכן באתר החברה מצוין כי האפליקציה תומכת בשתי מערכות ההפעלה. לאחר תשלום לא זול, נפתחות בפני ההורים שלל אפשרויות למעקב מרחוק על פעילויות הילד במכשיר: מעקב אחרי הודעות טקסט, הודעות וואטסאפ (כולל גישה לתמונות שנשלחות ואף מחיקתן אם הן אינן הולמות) ניטור מיקום GPS, ניטור שיחות נכנסות ויוצאות וגישה לקבצים שנמחקו. החיסרון של כלי זה הוא שאינו תומך בפייסבוק ובמסנג'ר שלה, או באינסטגרם ובסנאפצ'אט האהובים על הילדים. 
עלות: 15 דולר לחודש.



mSpy
בדומה לאפליקציה הקודמת, גם ל-mSpy אפשרויות ניטור מגוונות אחר השימושים במכשיר. האפליקציה דורשת תשלום חודשי עפ"י מסלולים יקרים יחסית, והיא תומכת בשתי מערכות ההפעלה המוכרות. לאחר תהליך ההתקנה בשני המכשירים, ניתן לעקוב אחרי כמעט כל אפליקציה, כולל פייסבוק, מסנג'ר, וואטסאפ, סנאפצ'אט, אינסטגרם, רשתות WiFi, משך שיחות טלפון שבוצעו, מעקב ב-GPS, צפייה בקבצים המאוחסנים במכשיר, חסימת תכנים בגלישה ובצפייה בהיסטורית גלישה ועוד. בכל הנוגע לחסימות, הרשימה ארוכה והיא הכוללת חסימות לאפליקציות, לדפי אינטרנט, לשיחות נכנסות ממספרים מסוימים ועוד.
עלות: החל ב-30 דולר לחודש למסלול הבסיסי ועד ל-200 דולר לשנה שלמה למסלול הפרימיום.